Ne ekersen atasozu?
Ne ekersen onu biçersin – Vikisözlük.
Ne ekersen onu biçersin cümlesinin?
Cevap: Yaptıklarınızın karşılığını alacaksınız.
Ne ektiysen onu biçersin?
Türk Dil Kurumu’na göre “Ne ekersen onu biçersin” atasözünün anlamı şöyle açıklanıyor: “Her doğru veya yanlışın karşılığı mutlaka aynı olacaktır.”
Ne ekersen onu biçersin atasözü ile aynı anlama gelen?
“Ne ekersen onu biçersin” anlamına gelen atasözleri 1- Minareyi çalan kılık değiştirir: Kişi er ya da geç yaptığı kötülüğün bedelini öder. 2- Ağaca tırmanan keçinin dala bakan bir oğlu vardır: Kişi bugün ne yaparsa yarın karşılığını görür.
Ne ekersen onu biçer senin anlamı nedir?
“Ne ekersen onu biçersin” atasözü, insanların eylemlerinin sonuçlarını deneyimlediklerini ve karşılaştıkları durumları belirlediklerini ifade eder. Bu atasözü, insanların ektikleri tohumların, yani yaptıkları eylemlerin gelecekteki yaşamlarını ve deneyimlerini şekillendireceğini vurgular.
Gezen kurt aç kalmaz ne demek?
[1] Geçimini sağlamak için seyahat eden ve gidip gelen kimse aç kalmaz.
Ne ekersen onu biçersin tureng?
“Ne ekersen onu biçersin” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükte anlamları: 28 sonuçKategoriİngilizce4AtasözleriBir adam ne ekerse onu biçer5AtasözleriNe ekersen onu biçersin6AtasözleriNe ekersen onu biçersin7AtasözleriNe ekersen onu biçersin35 satır daha
El elden üstündür ne demek?
Cevap: İnsan, kendisinden üstün birinin olabileceğini bilmelidir.
Ne ekersen onu biçersin Arapçası?
“Ne ekersen onu biçersin” kelimesinin tüm Türkçe-Arapça çevirileri ve anlamları.Orijinal metinAnlamı “Ne ekersen onu biçersin” Ne ekersen onu biçersin [Genel] 1 satır daha
Ne ekersen onu biçersin ayeti?
Galatyalılar 6:7-8: “Aldanmayın: Tanrı alay konusu olamaz. İnsan ne ekerse onu biçer. Kendi bedenini hoşnut etmek için eken, bedenden yozlaşma biçecektir; ama Ruh’u hoşnut etmek için eken, Ruh’tan sonsuz yaşam biçecektir.” 12 Haziran 2017Galatyalılar 6:7-8: “Aldanmayın: Tanrı alay konusu olamaz. İnsan ne ekerse onu biçer. Kendi bedenini hoşnut etmek için eken, bedenden yozlaşma biçecektir; ama Ruh’u hoşnut etmek için eken, Ruh’tan sonsuz yaşam biçecektir.” diyor.
Ne ekersen onu biçersin hangi din?
Daha kısa bir şekilde ifade etmek gerekirse, Doğu’nun karma yasası bir Türk atasözü ile tek bir cümlede ifade edilebilir: “Ne ekersen onu biçersin.” Hindu mitolojisinde, yasaları uygulayan ve yasanın somut hali olan karma tanrılarına “Lipikalar” denir.
Ne ekersen onu biçersin örnekleri?
Ne ekersen onu biçersin. Örnekler: Öğrencilerine sürekli kötü davrandığı için okuldan atıldı ve sonuç olarak ne ekersen onu biçti. Arkadaşı Ahmet’in okul ücretlerini evde unuttuğunu fark ettiğinde, Ahmet’e kendi yiyeceklerinden verdi ve “Her şeyini benimle paylaşıyorsun, ne ekersen onu biçersin.” dedi.
Ne ekersen onu biçersin atasözünün devamı?
❖ Ne ekersen onu biçersin. ❖ Yaptığın iyilikle övünme. ❖ Kötülük yaptıysan, iyiliği bekleme. ❖ Kötülüğü görmeyen, iyiliğin kıymetini bilmez.
Ayağını yorganına göre uzat açıklaması nedir?
“Gelirinize ve maddi durumunuza göre hareket edin. ‘Gelirinize göre harcamalarınızı ayarlayın.’ anlamına gelir. “Ayaklarınızı yorganınıza göre uzatın.” ‘Kendi yağınızda kavrulun’ atasözü bu anlamı ifade eder.
10 tane atasözü nelerdir?
10 atasözü ve anlamları: Akçe karanlık günü temsil eder. … Baştan balık kokusu gelir. … Hayat boğazdan gelir. … Davul sesi uzaktan hoş gelir. … El yaraları iyileşir, dil yaraları iyileşmez. … Gönül ferman dinlemez. … Hamala eyeri yük değildir. … Mart kapıdan baktırır, kazma kürek kullandırır.
Ne ekersen onu biçersin atasözünün devamı?
❖ Ne ekersen onu biçersin. ❖ Yaptığın iyilikle övünme. ❖ Kötülük yaptıysan, iyiliği bekleme. ❖ Kötülüğü görmeyen, iyiliğin kıymetini bilmez.
Rüzgar eker fırtına biçer atasözünün anlamı nedir?
Herkese zarar verecek işler yapan kişi çok sert tepkilerle karşılaşacak ve en çok zararı kendisi görecektir.
El elden üstündür anlamı nedir?
Cevap: İnsan, kendisinden üstün birinin olabileceğini bilmelidir.
Komşu komsunun kulune muhtactir anlami nedir?
“Komşunun komşusunun küllerine ihtiyacı vardır” atasözü, insanların birbirlerine yardım etmeleri ve dayanışma göstermeleri gerektiğini ifade eder. Bu atasözü, insanların birbirlerine olan ihtiyaçlarını ve birlikte yaşamanın önemini vurgular. Atasözü, komşuluk ilişkilerinin ve toplumsal dayanışmanın değerini vurgular.