Belediye iç denetçi ne iş yapar?
İç denetim, kamu yönetiminin katma değer yaratması ve çalışmalarının iyileştirilmesi amacıyla kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik ilkelerine göre yönetilip yönetilmediğini değerlendirmeyi ve bu konuda rehberlik etmeyi amaçlayan bağımsız, nesnel bir denetim ve danışmanlık faaliyetidir.
Denetçiler ne kadar maaş alır?
Denetçi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir denetçinin ortalama güncel maaşı 40’tır.
Denetçinin görev ve yetkileri nelerdir?
Denetim programlarını hazırlamak, daha verimli iş akışı sağlamak, uzmanlık alanına göre teknik veri, doküman, materyal ve bilgileri incelemek, denetim sonrası raporları hazırlamak ve raporları gerekli birimlere iletmek.
Belediyede denetmen ne iş yapar?
Belediyelerin idari denetimi iç ve dış denetim olmak üzere iki şekilde yapılır. Soruşturma yapar. Teftiş yapar. Bildirimden sonra ön soruşturma (soruşturma) yapar.
Belediyelerde iç denetimi kim yapar?
Belediyelerdeki iç denetim doğrudan belediye başkanına bağlıdır. Birimin başkanı iç denetçiler arasından usulüne uygun olarak atanır ve belediye başkanı tarafından atanır.
İç denetçi nelere bakar?
İç denetim faaliyetleri, idarelerin yönetim ve kontrol yapısı, mali işlemleri, risk yönetimi, yönetim ve kontrol süreçlerinin etkinliğini değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla sistematik, sürekli ve disiplinli bir yaklaşımla, genel kabul görmüş uluslararası standartlara uygun olarak yürütülmektedir.
Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
– Esas olarak 3 yıl olarak belirlenen başvuruya ilişkin mesleki eğitim süresini tamamlamış olmanız gerekir. KGK tarafından onaylanmış bir denetçide fiilen 2 yıl çalışmış olmanız gerekir. – Veya 11 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Denetçi kimler olabilir?
Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanında üniversite diplomasına sahip kişiler denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyet gösterip göstermediğini kontrol eder.
İç denetçi ne kadar kazanır?
Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 55.200 TL ile 118.100 TL arasında değişmektedir. İç Denetçinin en düşük paylaşılan maaşı 49.000 TL iken en yüksek olanı 175 TL’dir.
Denetçi aidat öder mi?
Denetçi ücret öder mi? Yönetim planında yazılanlara ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar sonucunda alınan kararlara bağlı olarak yöneticiler ve denetçiler ücret ödememe hakkına sahip olabilir.
Denetçi istifa ederse ne olur?
Denetleme kurulu kararlarında ortak hareket etmelidir. Denetçi ölürse veya istifa ederse, kat mülkiyeti sahipleri konseyi olağanüstü bir toplantı düzenleyecek ve usulüne uygun olarak yeni bir denetçi seçecektir.
Denetçinin amacı nedir?
Denetçi, mali tabloların önemli yanlış beyanlar içermesine neden olabilecek durumların olabileceğini göz önünde bulundurarak denetimi beceri ve özenle planlar ve gerçekleştirir.
İlçe belediyeleri kim denetler?
İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelerde idarelerin dürüstlüğüne ilişkin dış denetim, büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde mülki idare amirleri, diğer belediyelerde ise mahalli mülki idare kontrolörleri tarafından yapılır (Çöpoğlu:8).
Belediyelerde iç denetçi nasıl olunur?
İç Denetçi Nasıl Olunur? İç denetçi olmak için mutlaka okunması gereken belirli bir üniversite bölümü yoktur ancak işletme, ekonomi, finans ve ekonomi gibi bölümlerden mezun olanların çoğu İç Denetçi Sertifikası alarak iç denetçi olarak görev yapmaktadır.
Belediyede çalışanlar ne mezunu?
Belediye çalışanı olmak için hangi eğitim gereklidir? Bu sorunun cevabı değişebilir. Ofis işlerinde lisans derecesine sahip adaylar tercih edilirken, park, bahçe, yol ve sokak temizliği gibi alanlarda lise mezunları tercih edilebilir. Bu, başvurulan uzmanlığa bağlı olarak değişebilir.
İBB denetçi ne iş yapar?
İç denetçiler, denetim konusuna bağlı olarak belirledikleri toplantı, görüşme, anket ve yerinde gözlem gibi yöntemlerle süreci öğrenerek mevcut riskleri ve kontrolleri belirler ve değerlendirir.
Belediyeleri denetleme yetkisi hangi bakanlığa aittir?
Söz konusu protokol, belediyelerin denetimine ilişkin konuların İçişleri Bakanlığı tarafından yürütüleceğini belirlemiştir. Ancak, Anayasa’nın 127(5) maddesine göre, idari yetki yalnızca İçişleri Bakanlığı’na değil, tüm merkezi yönetime ait bir yetkidir.
İç denetçi nasıl atanır?
İç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı idarelerdeki üst düzey yöneticiler ile diğer idarelerin üst düzey yöneticilerinin teklifi üzerine yetkili adaylar arasından Bakan tarafından atanır ve aynı usulle görevden alınır.
Denetçi kim olabilir?
Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanında üniversite diplomasına sahip kişiler denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyet gösterip göstermediğini kontrol eder.