İçeriğe geç

Ferzan Ne Demek Osmanlıca

Ferzan ne demek?

Ferzan ismi şu anlama gelir: bilgi ve bilgelik. İsim rehberimizde F harfiyle başlayan isimler bulacaksınız.

Ferzend ne demek Osmanlıca?

(ﻓﺮﺯﻧﺪ) i. (Farsça ferzend) oğul, erkek çocuk: “Ferzend-i ercümend: Şerefli oğul.” “Bâzîçe-i ferzend: Çocuk oyuncağı.” Efzun-ter ilahî ömr-i ferzendü baba / Mihr ü meh pertev-feşân-ı rûy-i hâk (Nâbî) kadar. Zenginlik bahçeye bağlanabilir mi ey bilge (Muallim Nâci)?

Ferhad ne demek Osmanlıca?

Ferhat, Arapça kökenli bir kelimedir ve Osmanlı Türkçesinde teselli anlamına gelir. Ferhat ismi Farsça kökenlidir ve fatih, üstün, bir yerin fatihi anlamına gelir.

Feraş ne demek Osmanlıca?

1. şilte, yatak. اسیر فراش esîr-i firâş = Yatağa uzanacak, kalkamayacak kadar hasta.

Arapçada ferzan ne demek?

Bir buket çiçek, canını acıtan, seni düşüren, bilgi ve bilgelik.

Ferzan ismi kaç kişide var?

Türkiye’de Ferzan isminde 930 kişi bulunmaktadır. Ferzan en çok kullanılan isimler arasında 2943. sıradadır.

Ferd Arapça ne demek?

Arapça ferd (çoğulu efrâd) kelimesi sözlükte “bireysel, eşsiz, tek” anlamına gelir.

Fesane ne demek Osmanlıca?

(ﻓﺴﺎﻧﻪ) i. (Farsça fesāne) Eski metinlerde geçen “efsane” kelimesinin bir biçimi: Bin tanesini getirsem belli olur / Sabahleyin tükenmez fesâne yaparım (Câfer Çelebi). Vaizin sözünü dinleme, kulak asma, gaflet etme!

Fıtri ne demek Osmanlıca?

(Osmanlı dönemi) Doğuştan gelen, doğuştan gelen, doğuştan gelen ve ilgili. Hayat kanunlarına tekabül eden.

Ferkat ne demek?

Açılış, zafer, yuvarlak, iri ve güzel bir insan.

Fuad ne demek Osmanlıca?

Fuat veya Fuad (Arapça: فؤاد) Arapça kökenli bir isimdir. Fuad kelimesi “kalp” anlamına gelir.

Farika ne demek Osmanlıca?

(ﻓﺎﺭﻗﻪ) i. (Ar. fāriḳ, “ayırmak”tan, fāriḳa) Bir şeyi ayırt etmeye yarayan özellik, ayırt edici işaret: Bu dönemlerin her birinin kendine özgü farklılıkları olduğu anlamına gelir…

Fenni Osmanlıca ne demek?

Arapça “fenn” (فن) kelimesi “sanat” veya “şaheser” anlamına gelir.

Firâset ne demek Osmanlıca?

Kelime Anlamı: Firasat kelimesi, gözlem ve sezgi yoluyla geleceği veya gizli gerçekleri tahmin etme yeteneği anlamına gelir. Ayrıca içgüdüsel anlayış veya sezgisel zeka olarak da adlandırılabilir. Kökeni: “Firaset” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “فِرَاسَة” (Firasah) kelimesi içgüdü veya sezgi anlamına gelir.

Fıtriye ne demek Osmanlıca?

(ﻓﻄﺮﻳ]ﻪ) i. (Ar. fiṭriyye’den) [Kelime 20. yüzyılda şu anlamı kazanmıştır. yüzyıl Türkçesinde] kaya. Doğuştancılık, nativizm, belirli fikir veya biçimlerin insanlarda doğuştan veya yaratılıştan itibaren zorunlu olarak mevcut olduğunu ileri süren görüştür.

Ferhan ismi ne anlama gelir?

Ferhan, Farsça kökenli bir isimdir ve “mutlu”, “neşeli” ve “keyifli” anlamına gelir. Bu isme sahip kişilerin genellikle hayata karşı neşeli ve olumlu bir tutuma sahip olduğuna inanılır. Ferhan ismi, bulunduğu ortama neşe ve enerji getiren ve etrafındaki insanları mutlu eden bir kişiliği sembolize eder.

Ferzah anlamı nedir?

Lig, 12.000 adıma veya bir saatlik yolculuğa eşit olan eski bir ölçü birimidir. Denizcilikte kullanılan 3 deniz miline eşit bir mesafe birimi. Eski Türk denizcileri tarafından kullanılıyordu ancak günümüzde artık kullanılmıyor. Yaklaşık 5.

Ferd ne demek Allah’ın ismi?

Terim, rivayet zincirinin bir noktasındaki anlatıcıların sayısının bire düştüğü bir hadis için kullanılır. Arapça ferd (çoğul efrâd) kelimesi sözlükte “tek, eşsiz, türünün tek örneği” anlamına gelir.

Ferit ismi ne anlama gelir?

Kırılan, ezilen, parçalanan, yırtıcı kuş, donan, donduran bir şey. Ferit isminin özellikleri – Kökeni: Ferit, Arapça kökenli bir isimdir ve “eşsiz”, “benzersiz”, “benzersiz” anlamına gelir. Bu isme sahip kişilerin eşsiz ve değerli olduğu vurgulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Üniversiteli Escort